Opplevelser

ØRNSAFARI
1264251912_127Hver vår leiter vi opp hekkeplasser for havørna. Det er spesielt viktig å beskytte reiret mens klekkingen pågår. Da går vi ikke opp til reirene. Når ungene er ute av skallet blir ørna mindre sårbar. Det er likevel viktig å ikke forstyrret for mye, så vi besøker reiret en sjelden gang og er raskt tilbake fra reiret.
Det er spennende å følge ungene fram til voksen alder og flyvedyktighet .
Området har ett av Norges største bestand av havørn.


 

SELSAFARI
1239626501_990Havert og steinkobbe er de vanligste artene , men ringsel og grønnlandssel kan sees innimellom. Haverten er svært sky og ikke lett å komme innpå. Den rømmer fort når den føler seg truet. Steinkobben er nyskjerrig. Spesielt er ungene nyskjerrige. I yngletida kan en oppleve plasser som myldrer av hoder som stikker opp av havet.
Området har en av Europas største bestand av havert og steinkobbe .
Vi kjører safariturer til Froan Naturreservat og selv om det ikke er tillatt å gå iland i hekketiden, kan turen gi uforglemmelig opplevelse av både ørn, sel og skarv på nært hold.


NATTSAFARI
1239626819_635Har du sett lyset ved kysten om natta med alle sine fargenyanser ? Uforglemmelig .
På nattur kan en se både soloppgang og solnedgang på samme tur .
Fang lyset med kamera eller pensel .


SKARVKOLLONI
Mausunglott-fuglefjellSkarven hekker i kollonier på spesielle holmer. Den har egg , små unger og store unger i samme reir. Det er de store ungene som passer reiret mens foreldrene jakter etter føde. Det er åpnet for jakt på storskarv fra en 1. oktober – 30.november 2009, da bestanden er svært økende .


EKSTREMFERIE
OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå en ubebodd holme kan du overnatte i lavvo. helt alene kun med naturens egne lyder og krefter !
Lavoen er nå på plass på Einburøya. Den ble flott plassert i terrenget og ligger ypperlig til for sel -og fugletitting , dessuten finnes det blåskjell og hjerteskjell i fjæra like ved.


OLJEPLATTFORM
Det tar en time med ribb å nå ut til oljeplattformene. Det er tillat å komme 500 meter fra oljeplattformene.


Les om matauk her.